Separatoare magnetice

Separatorul magnetic pentru amestecuri lichide - curăţarea manuală

Separatoare magnetice pentru amestecuri lichide cu curăţare manuală

Separatorul magnetic serveşte la prinderea impurităţilor metalice magnetice în fluxul substanţelor lichide. Este prevăzut cu magneţi permanenţi foarte puternici, nu există pericol de antrenare a impurităţilor magnetice de curent de lichid. În timpul curăţării nu trebuie să scoateţi miezurile magnetice de la carcasele nemagnetice şi prin urmare nu are loc impurificarea sau deteriorarea lor.

Separatorul magnetic pentru amestecuri lichide - curăţarea automată

Separatoare magnetice pentru amestecuri lichide cu curăţare automată

Separatorul magnetic serveşte la prinderea impurităţilor metalice magnetice în fluxul substanţelor lichide. Este prevăzut cu magneţi permanenţi foarte puternici, nu există pericol de antrenare a impurităţilor magnetice de curent de lichid. Procedeul de curăţare este pe de plin automat şi nu necesită prezenţa personalului de operare. Calitatea de separare este superioară!

Separatoare magnetice pentru amestecuri uscate - curăţarea manuală

Separatoare magnetice pentru amestecuri uscate cu curăţare manuală

Separatorul magnetic servește la prinderea impurităților metalice magnetice din materiale pulverulente având proprietățile de curgere bune. Este prevăzut cu magneți permanenți foarte puternici pe bază de pământurilor rare care ating de câteva ori mai înaltă inducția magnetică (forța magnetică) decât magneții de ferită. Componenta de bază a separatorului magnetic prezintă grătarul magnetic extensibil. Atingem inducția magnetică până la 14.000 G!

Separatorul magnetic pentru amestecuri uscate - curăţarea automată

Separatoare magnetice pentru amestecuri uscate cu curăţare automată

Separatorul magnetic serveşte  la prinderea impurităţilor metalice magnetice din materiale pulverulente având proprietăţile de curgere bune. Procedeul de curăţare este pe de plin automat şi nu necesită prezenţa personalului de operare. Calitatea de separare este superioară!

Separatoare magnetice rotative

Separatoare magnetice rotative

Separatorul rotativ este destinat separării impurităților din amestecuri pulverulente greu penetrabile și a materialului cu o granulație mai mare. Tuburile magnetice sunt amplasate pe un arbore rotativ care este  antrenat de un motor electric. In timpul separării tuburile magnetice se rotesc continuu. Este posibilă modificarea vitezei de rotație, în funcție de tipul și cantitatea materialului de separat.

Separator magnetic cu plăci

Separatoare magnetice tabulare

Separatorul tabular este destinat separării impurităților de la amestecuri ușor penetrabile cu proprietăți pulverulente mai rele și cu granulozitatea materialului mai mare, care nu ar pătrunde continuu prin grătarul magnetic. De obicei este echipat cu magneți de ferită. Avantajul îl prezintă acoperișul de repartizare reglabil care direcționează uniform fluxul materialului direct pe plăcile magnetice. Disponibil și în varianta de execuție automată!.

Bare magnetice de testare

Bare magnetice de testare

Bara magnetică de testare servește încercărilor dacă materialul conține impuritățile metalo-magnetice. Este dotată cu magneți foarte puternici de neodim NdFeB. Impuritățile se îndepărtează în așa fel încât se trage de mânerul din plastic și impuritățile magnetice se desprind și cad.

Placi magnetice deasupra transportorului

Placi magnetice deasupra transportorului

Placa magnetică deasupra transportorului serveşte la separarea cantităţii mici de impurităţi magnetice metalice din amestecuri uşor penetrabile transportate pe bandă rulantă. Pentru păstrarea funcţionalităţii depline este necesar ca placa să fie curăţată zilnic.

Magnet deasupra transportorului

Separatoare magnetice de metale deasupra benzilor rulante

Separatorul magnetic de metale serveşte, mai ales, la separarea cantităţilor mai mari de impurităţi metalice magnetice din amestecuri uşor penetrabile transportate pe bandă rulantă. Confecţionăm în varianta de execuţie cu curăţare manuală şi  automată.

Tambur magnetic

Tamburi magnetici

Tamburul magnetic este destinat separării impurităţilor metalice magnetice din amestecuri pulverulente (metale neferoase, masă plastică granulată, amestecuri de deşeuri, cărbuni). Avantajul tamburului magnetic constă în faptul că nu face parte din banda rulantă aşa că utilizarea lui este mai universală.

Tamburi magnetici purtători

Tamburi magnetici purtători

Tamburul magnetic este destinat separării metalelor, impurităților magnetice din amestecuri vrac lipicioase transportate pe banda conveierului. Avantajul tamburului magnetic purtător este dubla aerare a materialului separat.

Cilindrul magnetic

Cilindri magnetici

Cilindrul magnetic este destinat separării particulelor metalice magnetice din amestecuri pulverulente. Cilindrul magnetic înlocuieşte tamburul actual de la capătul benzii rulante. Se recomandă ca să fie folosit şi acolo unde este nevoie să se protejeze utilajul următor împotriva deteriorării cu particule metalice.

Bare magnetice

Bare magnetice

Barele magnetice sunt prevăzute cu magneți foarte puternici NdFeB. Datorită peretelui foarte subțire al tubului de acoperire, forţa magnetică rezultată pe suprafaţa tubului magnetic este de 6 300 şi 8 900 G! Cu ajutorul acestor bare magnetice puteți să construiți singuri orice separator magnetic.

Magnet pentru pâlnie de alimentare a presei cu injectare

Magneţi în pâlnie de presă cu injectare

Magnetul pentru pâlnie la presă cu injectare îşi găseşte aplicaţia, mai ales, în industria de prelucrare a maselor plastice dacă se foloseşte materialul regranulat sau măcinat. Magnetul este capabil să prindă şi particulele foarte fine ale metalului. Curăţarea este foarte simplă!

Separatorul magnetic pentru metale nemagnetice

Separatoare magnetice ale metale nemagnetice

Acest separator face parte din noua generaţie de separatoare. Permite separarea şi a metalelor  nemagnetice de metale magnetice şi de alte particule nemetalice

Linii de sortat

Linii de sortat (separare)

Ne ocupăm de proiectarea şi construirea liniilor de separare. În funcţie de necesităţile clientului  proiectăm pe comandă o linie de separare în aşa fel încât să îndeplinească toate exigenţele.