Separatorul magnetic pentru amestecuri lichide și ușor permeabile - curăţarea manualăSeparatorul magnetic cu curățare automată servește la captarea impurităților metalice magnetice într-un flux, mai ales, al substanțelor fluide. Este prevăzut cu magneții permanenți foarte puternici ca să nu aibă loc antrenarea impurităților magnetice de către curentul fluidului. Este vorba de magneți de neodim-NdFeB , care au inducția magnetică (forța magnetică) de câteva ori mai mare decât cele clasice magneți de ferit, care n-ar ține impuritățile metalice în fluid.

Separatorul magnetic pentru amestecuri lichide și ușor permeabile - curăţarea manualăÎn mod standard fabricăm diametrul cu de intrare și de ieșire de 50, 100, 150 a 250 mm. Separatorul magnetic se poate livra, de asemenea, și în varianta de execuție cu o manta dublă pentru încălzirea interiorului mantalei (separare de ex. de ciocolată).

Oferim atenție maximă fiecărui client. Fabricăm pe comandă în funcție de cerințele dumneavoastră. CONTACTAŢI-NE

Acest produs dezvoltă şi confecţionează societatea noastră. Montarea şi service-ul realizează tehnicienii noştri special instruiţi.

Curăţarea automată a separatorului

După pornirea procedurii automate de curățare are loc scoaterea miezurilor magnetice din tuburi de inox în partea superioară a separatorului magnetic, apa de spălare înlătură perfect impuritățile metalice capturate și acestea la rândul lor sunt evacuate din separator cu ajutorul supapei în partea inferioară. Înainte de a porni procedura de curățare este posibil a fi folosită o altă supapă cu care se evacuează restul de material care rămâne în corpul separatorului magnetic înainte de curățarea lui.

Separatorul magnetic este comandat cu ajutorul elementelor pneumatice FESTO iar procedura de curățare este controlată cu ajutorul automatului programabil PLC - SIEMENS.

Materialul curge prin separator

Separatorul prinde impuritățile magnetice

Materialul curge prin bypass

Separatorul se curăță

 

Vas de separare - separare în două trepte din amestecuri lichide

Separarea secundară a impurităţilor metalice captate de separatorul instantaneu  cu curăţare automată.

Desfăşurarea separaţiei în vas de separare

Separatorul magnetic cu curăţare automată  captează impurităţile metalice din lichid. În cursul ciclului automat de curăţare aceste impurităţi se clătesc cu apă sau cu un alt oarecare mediu. Acest lichid de spălare împreună cu metalele captate se evacuează în vas de separare (pe figura accesul roşu).

Schema vasului de separare

În partea superioară a vasului de separare (roşu) se află cilindru magnetic. Peste acest cilindru magnetic curge lichidul de spălare în partea inferioară a vasului (verde). Cilindrul magnetic captează metalele şi cilindrul împingător stoarce din ele restul lichidului. Datorită acestui fapt metalele separate sunt aproximativ uscate şi se colectează în vasul alăturat (vas gri).

Marele avantaj acestei soluţii tehnice este faptul că de la partea inferioară a vasului lichidul de spălare se foloseşte din nou pentru clătirea separatorului. Deci este vorba de un ciclu închis cu pierderi minime ale lichidului de spălare. Completarea sau înlocuirea completă a lichidului de spălare este doar ocazională ceea ce duce la economisirea reducerea activităţii necesare a personalului de operare.

Unde se foloseşte vasul de separare?

Peste tot acolo unde nu este posibilă evacuarea lichidului de spălare contaminat de impurităţi metalice în canalizare.

Oferim atenție maximă fiecărui client. Fabricăm pe comandă în funcție de cerințele dumneavoastră. CONTACTAŢI-NE

Acest produs dezvoltă şi confecţionează societatea noastră. Montarea şi service-ul realizează tehnicienii noştri special instruiţi.

Avantajele vasului de separare

  • eficacitatea înaltă a separării magnetice
  • circuitul închis a separării secundare – separatorul se curăţă cu acelaşi lichid de spălare (apă, ulei sau emulsie), ceea ce reduce pierderile lui. Lichidul se schimbă numai din când în când în funcţie de gradul de impurificare a lui şi de frecvenţa curăţării separatorului.
  • costurile reduse pentru lichidarea impurităţilor captate (se lichidează doar impurităţile metalice nu lichidul de spălare)
  • poluare ecologică minimă
  • fără necesarul de intervenţie a operatorului – economisirea forţei de muncă
  • vedeţi uşor câte impurităţi metalice sunt captate de separator

 

Funcţia vasului de separare

Metale uscate şi sortate în vas de separare

Cilindrul magnetic captează metalele iar cilindrul de împingere stoarce din ele restul lichidului.