Cilindru magneticCilindru magnetic servește la separarea particulelor metalice din amestecuri pulverulente (lemn, piatră, cărbuni, metale neferoase, amestecuri reziduale...). Cilindru magnetic cu autocurățare este montat ca un cilindru reversibil a benzii rulante pe care este transportat material pentru separare. Particulele metalice sunt reținute de cilindru magnetic și transportate până peste axa cilindrului unde are loc separarea lor iar metalele cad samavolnic (vezi animația).

Cilindru magneticUtilizând cilindrul magnetic va spori substanțial calitatea materialului prelucrat. Este potrivit să fie utilizat și acolo unde trebuie să fie protejată instalația față de deteriorare cu particule metalice. În cazul unui strat transportat mai mare recomandăm să se folosească în combinație cu un magnet deasupra transportorului care permite separarea efectivă a metalelor din stratul superior de material de separat.

Oferim atenție maximă fiecărui client. Fabricăm pe comandă în funcție de cerințele dumneavoastră. CONTACTAŢI-NE

Acest produs dezvoltă şi confecţionează societatea noastră. Montarea şi service-ul realizează tehnicienii noştri special instruiţi.

Animaţia funcţionării cilindrul magnetic

Principiul funcției cilindrului magnetic

Cilindrul magnetic este prevăzut cu magneți de ferit. Este posibil să fie prevăzut cu magneți de neodim NdFeB foarte puternici. Putem adapta dimensiunile cilindrului magnetic conform cerințelor beneficiarului. Își găsește utilizarea la reciclarea deșeurilor (pentru obținerea materialelor magnetice din amestecuri reziduale), la fabrici de cherestea, la cariere de piatră, în mine.

Sfat util pentru Dumneavoastră - separarea şi mai eficace a metalelor de pe bandă rulantă

Amplasarea plăcii magnetice deasupra transportorului

La separarea metalelor din stratul superior de pe bandă rulantă recomandăm ca pentru cea mai efectivă separare să se folosească în afară de plăci magnetice  sau separator deasupra transportorului de asemenea (1) şi cilindru magnetic (2), care separă metalele din stratul părţii inferioare.