Separator magnetic rotativ telescopic (MSVR)

Separator magnetic rotativ telescopicSeparatorul magnetic rotativ se compune din tuburile magnetice telescopice care sunt amplasate în construcţia sub forma unei cutii terminate cu flanşe. Componentul cu tuburile magnetice este aşezat pe arborele antrenat de motor electric (400 V). Deci în cursul separări tuburile magnetice se rotesc continuu ceea ce reduce riscul de străpungere prin abrazare a tuburilor acoperitoare ale magneţilor de material abraziv şi de asemenea reduce riscul de astupare a separatorului cu material pulverulent mai greu transportabil. Tratamentul de suprafaţă a utilajului este sablare (cu o taxă suplimentară există posibilitatea de a livra în varianta de execuţie lustruită).

Separatorul magnetic este terminat cu flanşe pătrate. Suntem însă în stare să îndeplinim exigenţele dumneavoastră privind dimensiunile diverse de intrare/ieşire precum şi diverse terminări.

Oferim atenție maximă fiecărui client. Fabricăm pe comandă în funcție de cerințele dumneavoastră. CONTACTAŢI-NE

Acest produs dezvoltă şi confecţionează societatea noastră. Montarea şi service-ul realizează tehnicienii noştri special instruiţi.

Avantajele separatorului

  1. Efectivitatea foarte înaltă de separare.
  2. Este confecţionat din oţel inoxidabil 1.4301.
  3. Tuburile rotative sunt acţionate cu un motor electric.
  4. Riscul redus de străpungere prin abrazare a tuburilor de material abraziv.
  5. Posibilitatea de a modifica viteza de rotaţie a tuburilor magnetice.

Ce fel de materiale poate să sorteze

  • Amestecurile pulverulente şi mai greu penetrabile
  • Materialele care au tendinţă de a forma bolţi
  • Materiale abrazive

Construcția separatorului rotativ

Magneții sunt introduși într-un toc inoxidabil așa că sunt protejați împotriva deteriorării iar curățarea lor este foarte ușoară, rapidă și comodă. Tuburile magnetice sunt amplasate pe un arbore rotativ care este antrenat de un motor electric. Este posibil modificarea vitezei de rotație a tuburilor magnetice în funcție de tipul și cantitatea materialului de separat.

Curăţarea separatorului magnetic rotativ telescopic

Separatorul magnetic este prevăzut cu magneţi foarte puternici de neodim NdFeB cu inducţia magnetică de 10.400 G (opţional putem să folosim şi magneţi cu inducţia magnetică de peste 14.000 G!). Diametrul tubului magnetic telescopic este de 30 mm, grosimea peretelui tubului este de cca 0,7 mm. Utilajul este confecţionat complet din oţelul inoxidabil 1.4301.

Curăţarea separatorului magnetic

Îndepărtarea impurităţilor metalice capturate este foarte uşoară. După deblocarea clemelor scoateţi tuburile magnetice din corpul separatorului. Pe urmă basculaţi uşa şi fixaţi-o în această poziţie cu un fus. Pe tuburile magnetice introduceţi vasul de colectare. Ca ultimul pas se lucru scoateţi de pe miezurile magnetice tuburile împreună cu vasul colector. Metalele capturate se desprind în vas colector iar separatorul magnetic este curăţat.