Video: Separatorul magnetic pentru amestecuri lichide cu vas de separare

Separatorul magnetic cu curăţare automată  captează impurităţile metalice din lichid. În cursul ciclului automat de curăţare aceste impurităţi se clătesc cu apă sau cu un alt oarecare mediu. Acest lichid de spălare împreună cu metalele captate se evacuează în vas de separare.

Vas de separare
Vas de separare

Marele avantaj acestei soluţii tehnice este faptul că de la partea inferioară a vasului lichidul de spălare se foloseşte din nou pentru clătirea separatorului. Deci este vorba de un ciclu închis cu pierderi minime ale lichidului de spălare. Completarea sau înlocuirea completă a lichidului de spălare este doar ocazională ceea ce duce la economisirea reducerea activităţii necesare a personalului de operare.

Avantajele vasului de separare

  • eficacitatea înaltă a separării magnetice
  • circuitul închis a separării secundare – separatorul se curăţă cu acelaşi lichid de spălare (apă, ulei sau emulsie), ceea ce reduce pierderile lui. Lichidul se schimbă numai din când în când în funcţie de gradul de impurificare a lui şi de frecvenţa curăţării separatorului.
  • costurile reduse pentru lichidarea impurităţilor captate (se lichidează doar impurităţile metalice nu lichidul de spălare)
  • poluare ecologică minimă
  • fără necesarul de intervenţie a operatorului – economisirea forţei de muncă
  • vedeţi uşor câte impurităţi metalice sunt captate de separator

Metale uscate şi sortate în vas de separare

Cilindrul magnetic captează metalele iar cilindrul de împingere stoarce din ele restul lichidului.

 

Credeţi că acest separator convine necesităţilor Dumneavoastră?

Citiţi cu atenţie despre separator şi întrebaţi-ne, vă ajutăm cu alegerea lui.