Testarea magneţilor

Ca să vă înlesnim cât mai mult alegerea celui mai potrivit magnet și totodată să putem garanta și calitatea sa am hotărât să efectuăm măsurarea forței de desprindere la toate tipurile magneților noștri. Prin forța de desprindere se înțelege forța care este necesară pentru desprinderea magnetului de substratul metalic (o placă din oțel având grosimea de 10 mm). Forța de desprindere măsurăm în mod real - nu folosim niște calcule aproximative!

Laborator de testare

Încercarea se desfășoară în felul următor: fixăm magnetul pe o placă din oțel pentru construcții de clasa 11 cu grosimea de 10 mm. Placa este ideal plană, lustruită. Cu ajutorul dispozitivului de testare mărim continuu forța de desprindere până în momentul când are loc desprinderea magnetului de placa din oțel. Înregistrăm forța la care a avut loc desprinderea magnetului. Din motive de o maximă obiectivitate încercarea se repetă de  3 ori şi pentru calculul forţei de desprindere folosim cea mai scăzută valoare măsurată.

Atragem atenția asupra faptului că micșorându-se grosimea plăcii din oțel pe care este fixat magnetul are loc reducerea forței de desprindere a magnetului - este o proprietate naturală a magnetismului.

Executăm măsurări de verificare şi pentru magneţii dumneavoastră

De asemenea oferim măsurarea forței de desprindere (opțional și a inducției magnetice) a magneților livrați de dumneavoastră, a lentilelor magnetice, magneților pentru ridicarea sarcinilor și a altor dispozitive magnetice trimise de dumneavoastră. Dispunem de câteva utilaje de testare și astfel avem posibilitatea să măsurăm forța de desprindere în intervalul de la 0 până la 200 kN (ceea ce corespunde cca 20.000 kg)! Pentru informația dumneavoastră 10 N = cca 1 kg.

Facem tot posibilul ca să satisfacem toate cerințele dumneavoastră dar ne rezervăm dreptul de a nu realiza testarea magnetului livrat (de ex. în cazul în care ar putea să se producă deteriorarea utilajelor noastre de testare).